Hilmi Apak Sitesinin anafikri

Görüyorum ki sağlık arayan anneler sosyal medyada arıyorlar çareyi. Ben de bu nedenle sosyal medya hesaplarımı açtım. Önceleri Facebook vardı; sonra Instagram, Tiktok en sık kullandıkları araçlar olduğu için önceliğimi oraya verdim. Şimdi de “doktor” Google amcayla size ulaşmak için sitemi geliştirmeye başladım.

Bu sitede ilk önce sağlıklı çocuk yetiştirmekle ilgili bir bölümüm var. Burada elimden geldiğince sizlere pratik bilgiler vereceğim. Her web sitesinde olduğu gibi buradaki bilgiler sizi bilgilendirmek içindir ve buradaki bilgiler doktora gitmenize mani olmasın ve sağlığınızdan olmayın hiçbir sorumluluk almam. Çünkü burası bilimsel bir tartışma ortamı ya da bilimsel kaynak olması amacıyla yapılmadı.

Her rasyonalist kişi gibi ben de daha önce yaptığım işler gibi bir plan oluşturdum. Bu plana göre örneğin sağlam çocuk tarafında yıllardır bana gelen çocuklarıma verdiğim salıklar olacak, hasta çocuk tarafında da hastalıklarla kafanızı şişirmeden ve birkaç cümleyle hastalık belirtilerinin öneminden ve nasıl bir algoritma ile tanı koyduğumuzu hepimizin rahatlıkla anlayabileceği şekilde akıl vereceğim.

En son uzanmak istediğim konu ise gerçekten yıllarımı hatta ömrümü verdiğim çocuk hematolojisi ve kanserleri konusundaki bilgiler. Burada hastalıkları tek tek anlatıp sizi oyalamak istemem. Çünkü bir tıp öğrencisi için başvuru köşesi hazırlamıyorum. Uzman benim. Siz o belirtileri görünce ya da o hastalıkla uğraşmaya başlayınca bana başvuracaksınız ve ben ilgileneceğim dertlerinizle.

Bu son bölüm şu açıdan önemli çünkü duvara toslamış ailelerin ve yakınlarının kafalarında pekçok soru oluyor ve bu soruları biliyorum çünkü yıllarca bu sorulara yanıt vermekle geçti ömrüm.

Umuyorum sitemden hemen uzaklaşmazsınız ve abone olup beni takip edersiniz, yeni bilgiler vermeme şevk olacaktır bu.

Bu sitenin yan konusu da daha önceleri açmış olduğum ama bozulan kişisel blogumu buraya geçirip fikirlerimi ve belki de beni tanımanız olacaktır. O sitemin adı: Beynimin içine hoşgeldiniz” idi.

Yapabilirsem bir anket sayfası da hazırlayacağım ve sizlerden anlatmamı istediğiniz şeyler olursa yardımcı olacağım.

Prof Dr Hilmi Apak sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et